Laatste nieuws
 

De Baai van Somme

Kent u de overeenkomst tussen de baai van Halong in Vietnam, de Baai van San Francisco in Californië en de Baai van Somme in Picardië? Het antwoord: ze maken alle drie deel uit van de zeer selecte club van mooiste baaien ter wereld!
Voor oogverblindende schoonheid hoeft u helemaal niet de planeet over te vliegen. Op Camping le Walric in Picardië heeft u een “andere wereld” binnen handbereik, tussen de kaap Le Hourdel in het zuiden, en de kaap van Saint-Quentin-en-Tourmont in het noorden!

Ontdek de baai van Somme ter land, ter zee of in de lucht!

Mocht u zich afvragen hoe u de baai van Somme het beste kan bezoeken: u heeft alle keus! U kunt gaan wandelen of fietsen, te paard of in een koets, tijdens een mini-cruise over zee vanuit Saint-Valéry-sur-Somme, of origineler, aan boord van een authentieke Belle Époque trein, of zelfs vanuit de lucht in een ULV of luchtballon. Ongeacht uw keuze, teleurgesteld zal u niet zijn!

Een bijzondere locatie die zowel bezoekers als kenners betoverd

In de 11de eeuw vertrok Willem de Veroveraar vanaf de baai van Somme, om precies te zijn vanuit Saint-Valéry-sur-Somme, om Engeland te veroveren. Acht eeuwen later is het de beurt aan vele impressionistische schilders als Boudin, Degas of Braquaval en gerenommeerde schrijvers als Jules Vernes, Victor Hugo maar ook Colette om diep in de baai een inspirerend plekje te vinden. Betoverd door het steeds veranderende licht, de prachtige hemel en de afwisselende landschappen van de Baai van Somme, hebben ze ieder bijgedragen aan de bekendheid van deze bijzondere locatie, zowel fascinerend als irrealistisch, waar mens en natuur elkaar met groot respect ontmoeten. De Baai van Somme, die sinds 2011 deel uitmaakt van het netwerk “Grand Site de France” als bijzondere locatie in Frankrijk, trekt tegenwoordig jaarlijks bijna een miljoen bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld, die bijzondere en ongerepte natuurgebieden als Baai van Authie in het noorden, en de kliffen van Ault ten zuiden komen bewonderen.

Het paradijs van vogels, en vogelkenners!

De Baai van Somme is erkend als belangrijk vogelgebied in Europa. De grote variatie aan natuurlijke milieus waar de Baai van Somme uit bestaat, biedt duizenden stand- en trekvogels een ideaal leefgebied. Voor kampeerders de gelegenheid om vele vogels te spotten, zoals de eend, gans en zwaan, krakeend, waterhoen, meerkoet, fuut, jan-van-gent, zilverreiger, reiger, oestervanger, steltkluut, kluut, zeesnip, lepelaar, kraanvogel, ijsvogel, maar ook enkele zeldzame witte ooievaar paartjes! Ondanks deze reeds lange lijst is dit slechts een kleine greep; de Baai van Somme zou door 2/3 van de Europese vogels aangedaan worden!

Een bijzondere ontmoeting met de zeehonden van de Baai van Somme

De Baai van Somme staat erom bekend de grootste zeehonden kolonie van Frankrijk onder te brengen. We vinden hier tevens grijze zeehonden, de te onderscheiden zijn door hun rechte bek, die ook wel “kegelrob” genoemd wordt. Zelfs als het moeilijk is, misschien bijna onmogelijk om ze niet te gaan aaien, moet u in uw hoofd houden dat ze beter niet te dicht benaderd kunnen worden. Maar ze te observeren door een verrekijker is al een onvergetelijke ervaring!
Mocht u een zeehond tegenkomen die in moeilijkheden lijkt te zijn; niet aanraken, daarvan raak hij alleen maar in paniek en zou zich kunnen verwonden! U kunt beter contact opnemen met “Association Picardie Nature” of “Syndicat mixte Baie de Somme-Grand Littoral Picard”, de enige die bevoegd zijn om zich over het beestje te ontfermen. Ondanks hun sympathieke uiterlijk kunnen zeehonden agressief worden als ze zich bedreigd voelen. En een beet kan flink pijn doen. Hou in gedachte dat zeehonden beschermde wilde dieren zijn, en dat ze met rust gelaten moeten worden, want anders gaan ze gewoon ergens anders heen!

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

U zult profiteren van nieuwe stacaravans. Ze bestaan uit 1 tot 3 slaapkamers voor 2 tot 6 personen. Met onze hoogwaardige stacaravans, is alles erop gericht om u een comfortabel verblijf in Saint Valery op Camping de la Croix L'Abbé. te garanderen. Uw stacaravan wordt een oase van rust waar u graag naar terugkeert na uw uitstapjes naar de Baie de Somme.

Meer info