Laatste nieuws
 

Cayeux sur Mer

Cayeux-sur-Mer is een charmante badplaats op 7 km van de camping, gelegen aan de monding van de Baai van Somme, aan de Picardische kust. Met zijn immense strand van 14 kilometer lang, de strandhuisjes langs de zee, de landschappen die variëren met het steeds veranderende licht, en de kolonie zeehonden zichtbaar vanaf kaap van Le Hourdel, is Cayeux een verplichte stop voor alle kampeerders op zoek naar de rust van uitgestrekte gebieden!

Zand-, of liever keienstrand? 14 km kust voor maximale afwisseling!

Het lange strand van Cayeux-sur-Mer strekt zich uit over 14 km, tot aan Kaap Hourdel in Baai van Somme. De populaire zwemspot, zeer in trek bij gezinnen ligt bij het stadscentrum, op steenworp afstand van de Casino. Na een heerlijke duik kunt u gaan wandelen over het “Plankenpad” van Cayeux, de langste van Europa met zijn meer dan 400 strandhuisjes. Deze strandcabines kunnen in de zomer gehuurd worden, maar hou rekening met een zeer lange wachtlijst!
Cayeux-sur-Mer heeft ook een zeilschool aan het strand. Zo kunt u van uw kampeervakantie profiteren om een keertje een catamaran, stand up paddle of zeekajak uit te proberen. Eén van de populairste watersporten in de baai van Somme is kitesurf, die ieder jaar weer meer beoefenaars heeft. De Kitesurfschool van Cayeux zal u begeleiden bij uw eerste stappen in deze trendy glijsport, en leren de wind meester te worden!

Wat geschiedenis over Cayeux-sur-Mer...

In de 17de eeuw is Cayeux een klein plaatsje met 200 matrozen, waarvan de boten in de haven van Le Hourdel liggen. Aan het einde van de 18de eeuw vestigden zich hier een groot aantal vissers uit Ault, het nabij gelegen plaatsje, waar de haven van Onival geheel in de zee verdwenen was. Vanaf 1870 werd Cayeux-sur-Mer een gerenommeerde badplaats, want “zeebaden” was toen populair onder rijke Parijzenaren. Op de stranden kwamen strandhuisjes, en prachtige "Belle époque" villa's in de dorpjes La Mollière en Brighton. Na Dieppe, werd Cayeux de tweede badplaats van Frankrijk.

Te zien, te doen in Cayeux-sur-Mer:

Wandelen door het Dennenbos, ook wel het bos van Brighton genoemd; een dennenbos geplant in de jaren 1950, om de duin tussen Cayeux en Saint-Valery op z'n plaats te houden.

De witte route nemen; deze is verboden voor auto's, maar u kunt lopend of fietsend van het dorpje Le Hourdel naar Mollière door de zandduinen.

Een bezoekje brengen aan het Bezoekerscentrum van de Baai van Somme en de Vogel (Maison de la baie de Somme et de l'Oiseau) in Lanchères, tussen Cayeux-sur-Mer en Saint-Valery, om de Baai van Somme beter te begrijpen, en te horen!

Ga even om via het vissershaventje en de kaap van Le Hourdel, waar de wit-groene vuurtoren de ingang van de Baai van Somme aangeeft. Hier kunnen we tevens de grootste Franse kolonie zeehonden bewonderen; vergeet dus niet een verrekijker mee te nemen!

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

U zult profiteren van nieuwe stacaravans. Ze bestaan uit 1 tot 3 slaapkamers voor 2 tot 6 personen. Met onze hoogwaardige stacaravans, is alles erop gericht om u een comfortabel verblijf in Saint Valery op Camping de la Croix L'Abbé. te garanderen. Uw stacaravan wordt een oase van rust waar u graag naar terugkeert na uw uitstapjes naar de Baie de Somme.

Meer info