Laatste nieuws
 

Fort Mahon Plage

Profiteer van uw kampeervakantie voor een kennismaking met Fort-Mahon-Plage, tijdens een verfrissend uitstapje tussen de Baai van Somme en de baai van Authie aan de Picardische kust. Met bijna 20 km strand begrensd door duinen, een breed aanbod van watersportactiviteiten en een lange winkelstraat waar heerlijk geslenterd kan worden, is Fort-Mahon-Plage een charmante badplaats op een kleine 30 kilometer van uw 4-sterren Camping Le Walric!

Fort-Mahon-Plage in een vogelvlucht

Ga bij aankomst in Fort-Mahon eerst even over de grote Avenue de la Plage, met zijn vele boetiekjes, winkeltjes en restaurants. Dit is de ontmoetingsplek voor vakantiegangers en de Fort-Mahonnezen die hier zomers graag komen, maar ook op dinsdag- en vrijdagmorgen als er markt is. Als u nog verder op ontdekking uitgaat, door de straten en straatjes van de stad, kunt u prachtige voorbeelden bewonderen van de badplaatsarchitectuur uit de jaren 1920-1930, die Fort-Mahon-Plage vanaf het einde van de 19de eeuw een ander gezicht gegeven heeft. Het is alweer lang geleden dat de huidige badplaats Fort-Mahon-Plage slechts een stukje land "verloren" in de duinen was! Mocht u de tijd hebben, ga dan even naar de Expositieruimte Jean Marie Boulard om het werk te bewonderen van de plaatselijke kunstschilders, fotografen en tekenaars, die stuk voor stuk een geheel eigen kijk op de baai van Somme hebben. U kunt er zelfs het kunstwerk kopen waar u voor gevallen bent! Mocht u trek krijgen, kunt u even de tijd nemen om de heerlijke beroemde Bouchot mosselen te gaan proeven, of een stukje kwelderlam, om te eindigen met een stukje “gâteau battu”, een soort tulband, met duindoornbessenjam...

Fort-Mahon-Plage, aan de zee

Tijdens een verblijf op de camping in de baai van Somme, staat de Picardische kust met zijn watersportactiviteiten natuurlijk hoog op uw lijstje! Fort-Mahon-Plage zal u niet teleurstellen, en biedt een groot scala aan watersporten die te beoefenen zijn op de 20 kilometer lange kuststrook tussen de Baai van Somme en de Baai van Authie. Op programma: zeilen, strandzeilen, stand-up paddle, kitesurf, zeewandelen, kano- of kajak varen...
Mocht u liever zwemmen, dan is het hoofdstrand van Fort-Mahon het helemaal voor u! Tussen twee zandkastelen door kunnen de kinderen veilig zwemmen, hun vlieger laten wapperen in de blauwe lucht van Picardië terwijl de ouders lekker van de zon genieten. De favoriete activiteiten van gezinnen zijn onder andere wandelingen langs de duinen, garnalen vissen in het getijdegebied (estran genoemd), maar ook de zeehonden van de Baai van Authie spotten is zeer populair!

Zeker doen: duinwandelen door Le Royon en Authie!

Vanaf de parkeerplaats in het centrum van Fort-Mahon, neemt het bewegwijzerde pad van Le Royon u mee voor een wandeling van 4 km tot Quend-Plage. U ontdekt hier het duingebied van Le Royon, een kwetsbaar en beschermd natuurgebied. Vroeg in de morgen, of laat in de avond kunt u hier herten tegenkomen als u geluk heeft!
Vanaf het VVV kantoor van Fort-Mahon, wacht u een andere, net zo bijzondere wandeling, het observatiepad van het duin van Authie (2,5 km). Hier vinden we informatieborden over de flora en fauna, en ook een uitkijkpost om vele vogelsoorten te observeren, zoals de fuut, blauwe reiger, lijster en mees, maar ook de boomkikker.

Te zien, te doen in Fort-Mahon-Plage

Zijn geluk beproeven in de Casino en spelen met de geldmachines, Engelse roulette en blackjack tafels.

Het hele gezin vermaakt zich in het aquacentrum "Belle Dune” met golfslagbad, recreatieruimten, glijbanen en familieglijbaan, jacuzzi, sauna en hammam...

Neem een duik in het hart van de Tweede Wereldoorlog bij Fort-Mahon-Plage, door de vele Duitse bunkers te gaan verkennen die aan de kust te vinden zijn.

Verbeter uw swing op de green van golfbaan Belle-Dune; één van de mooiste 18 hole golfbanen van Frankrijk, omringd door bos en duinen.

De laarzen aan en een slaapzak mee om eens een keertje te “hutjagen” in de Baai van Authie (nachtjacht op watervogels).

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

U zult profiteren van nieuwe stacaravans. Ze bestaan uit 1 tot 3 slaapkamers voor 2 tot 6 personen. Met onze hoogwaardige stacaravans, is alles erop gericht om u een comfortabel verblijf in Saint Valery op Camping de la Croix L'Abbé. te garanderen. Uw stacaravan wordt een oase van rust waar u graag naar terugkeert na uw uitstapjes naar de Baie de Somme.

Meer info