Laatste nieuws
 

Le Crotoy

Op 16 kilometer van de camping is Le Crotoy een charmante familiebadplaats in de Baai van Somme. Met zijn uiterlijk van een schiereiland, het vissershaventje en jachthaven, zijn prachtig lang zuidelijk georiënteerde strand, de vissershuizen en historische villa's maken dit geheel ook op bouwkundig gebied uniek in regio Hauts-de-France.

Ontdek het rijke historisch en cultureel erfgoed van Le Crotoy

Ga erop uit door de straatjes, en bewonder het rijke architectonische erfgoed van Le Crotoy: de perfecte gelegenheid om een historische- en culturele dimensie te geven aan uw kampeervakantie in de Baai van Somme! Onder de vele architectonische parels in Le Crotoy, is het huis dat "Le Souvenir" genoemd werd (tegenwoordig “Les Tourelles”); één van de meest kenmerkende historische monumenten van de stad. Dit historische herenhuis ligt in de straat rue Pierre Guerlain; het bakstenen bouwwerk is bedekt met roze muurkalk voor Gustave Lecocq-Ranson, aan het einde van de 19de eeuw. Als u uw verkenningstochtje voortzet, kunt u villa "la Solitude" bewonderen; hier verbleef Jules Verne om "20 000 mijlen onder zee" te schrijven. Verder heeft u het park en landhuis van de dichter Charles-Hubert Millevoye, gebouwd op de ruïnes van de voormalige burcht, en ook “Villa des Dunes”, waar de schrijfster Colette verbleef aan het begin van de 20ste eeuw. Mocht u tijd over hebben, ga dan even langs Villa Marguerite; deze illustreert op voortreffelijke wijze de residentiële bouwkunst van Le Crotoy in Vlaamse stijl. Richting de vissershaven komen we langs het pand van Florentin Lefils, beroemde historicus uit de streek. Dit stadspaleisje is tegenwoordig een gastenhuis. Mocht u een liefhebber van geschiedenis zijn, moet u zeker een kijkje nemen bij de overblijfselen van de burcht, de stadsmuren uit de 12de eeuw en de Jeanne d'Arc toren...Als we een lijst moesten maken met alle bezienswaardigheden in Le Crotoy, zou die véél te lang zijn. Het beste kunt u er gewoon een hele dag doorbrengen, om alle geheime plekjes van deze prachtige kuststad in de Somme te verkennen!

Een badplaats vol geschiedenis

Le Crotoy, bloeiende handelshaven in de middeleeuwen, vesting waar Jeanne d'Arc opgesloten werd om haar proces in Rouen af te wachten, werd aan het begin van de 19de eeuw een populaire toeristische bestemming voor rijke gezinnen uit Parijs. De eerste badhuizen maakten hun opwachting in de jaren 1880. Het strand van Le Crotoy staat bekend als één van de mooiste van la Manche. In navolging van persoonlijkheden als Victor Hugo, Toulouse-Lautrec, Jules Verne, Colette maar ook de beroemde parfumeur Pierre Guerlain, kwamen ook de rijken hier hun zomervakanties doorbrengen, of woonden er een deel van het jaar. Er werden de prachtigste villa's gebouwd, naar Zwitsers of Normandisch voorbeeld. Le Crotoy groeide uit tot een trendy badplaats, en de Baai van Somme tot populaire vakantiebestemming!

Te zien, te doen in Le Crotoy:

Lekker relaxen op het zandstrand van Le Crotoy, één van de weinige in Picardië die op het zuiden ligt!

Wandelen over promenade Jules-Noiret, die over 2 km langs het strand loopt.

Ga de hoogte in met de heuvel “butte du Moulin”, hoogste punt van Le Crotoy, en geniet van het unieke uitzicht over de baai van Somme, St-Valery, le Hourdel!

Probeer de Franse variant van wadlopen, en steek de Baai van Somme over met een ervaren gids om bij eb de zeehonden te zien die heerlijk op de zandbanken liggen.

Even stoppen bij het uitkijkpunt van Le Crotoy met zijn oriëntatietafel, en schitterende uitzicht over de Baai van Somme.

Een reisje in een echte stoomtrein over de toeristische spoorweg van de Baai van Somme, die van Le Crotoy naar Cayeux-sur-Mer gaat.

Stap aan boord van de boot “Commandant Charcot IV” vanaf de kade quai Courbet, voor een tochtje op zee met toelichting. U zal de tradities, bouwkunst en landschappen van de Baai van Somme ontdekken.

Meedoen met de “Transbaie”, die elk jaar in juni gehouden wordt. Deze hardloopwedstrijd gaat van Baai van Saint-Valery-sur-Somme tot Le Crotoy (15 km op en neer).

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

Als gezin, als koppel of met vrienden, breng een onvergetelijke vakantie door in een stacaravan! Camping Le Walric in Saint-Valery-sur-Somme biedt een ruime keuze aan stacaravans voor 2 tot 6 personen - met 1, 2 of 3 slaapkamers. Kampeervakanties in de open lucht om weer in contact te komen met de natuur! In een tent, caravan of camper verblijft u zo dicht mogelijk bij de natuur op een kale standplaats van ongeveer 95 m² afgebakend door heggen, op een vlakke grasgrond. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Meer info