Laatste nieuws
 

Uw kampeervakantie in Picardië, Hauts de France

Tijdens uw kampeervakantie in regio Hauts-de-France (samenvoeging van Nord-Pas-de-Calais en Picardië), kunt u de oneindig lange stranden van la Manche ontdekken, maar ook de schitterende landschappen van de Baai van Somme en de Opaal kust, het rustige Picardische achterland, het rijke culturele erfgoed van de streek rond Amiens en het mijngebied van Nord-Pas-de-Calais... Authentieke en gastvrije bestemming voor kampeerders die op zoek zijn naar wat anders, biedt regio Hauts-de-France zijn bezoekers vele originele uitstapjes!

Op zoek naar zee of natuur? Ontdek het kustgebied Picardie Maritime, en het noordelijke deel van Nord-Pas-de-Calais!

In het kustgebied van regio Hauts-de-France, en in de omgeving van Camping Le Walric, zal u de prachtige landschappen rond de baai van Somme, het vogelpark van Marquenterre, de baaien van Canche en Authie ontdekken. Op de kilometers lange zandstranden bent u eindelijk ver van de drukte; maar u kunt ook van u kampeervakantie in regio Hauts-de-France profiteren voor een kennismaking met strandzeilen, kitesurf, stand-up paddle of om te gaan zeilen, vissen of erop uit te gaan met de zeekajak. Meer naar het noorden is de Opaal kust ook een gebied waar veel te ontdekken valt, bijvoorbeeld in de buurt van kaap Blanc-Nez en kaap Gris-Nez, maar ook richting de Vlaamse duinen. Tijdens uw vakantie moet u zeker een bezoekje brengen aan Nausicaa, het nationale zeecentrum; en het grootste aquarium van Europa, gevestigd in Boulogne-sur-Mer. Voor u de gelegenheid om wat meer te weten te komen over het marien milieu!

Maar aan land heeft uw kampeervakantie ook vele verrassingen in petto! Regio Hauts-de-France telt vier natuurparken, en ontelbare natuurgebieden waar u naar hartenlust de meest uiteenlopende recreatieve activiteiten kunt beoefenen. Hier ontdekken we de vlakten van Vlaanderen, Artois en Thiérache, het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut, regionaal natuurpark Les Caps Marais d'Opale, het regionaal natuurpark Oise-Pays de France en die van Avesnois. De wandel- en fietsliefhebbers kunnen zich hier helemaal uitleven! Kamperen in regio Hauts-de-France, is ook een kennismaking met de “hortillonnages” van Amiens, deze drijvende moestuinen in een doolhof van 65 km aan grachten, wandelen door het Bos van Compiègne of die van Crécy, de grotten en gangenstelsel Les Boves in Arras verkennen, of door de polders Marais de Saint-Omer aan boord van een traditionele boot, de bacôve...

Bezoek de historische en culturele locaties van regio Hauts-de-France

Profiteer van uw kampeervakantie in Picardië, Hauts-de-France om de geschiedenis weer te beleven! In deze regio zijn meer dan 30 culturele locaties te vinden met de benaming "Musées de France" (Musea van Frankrijk), en een scala aan monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Stop even in de Steden van Kunst en Geschiedenis, zoals Vieux-Lille met zijn historisch centrum, en Laon, Cambrai, Saint-Quentin, Valencienne maar ook Soissons. Hier zal u architectonische parels ontdekken, uit de middeleeuwen tot nu. Toppers wat betreft erfgoed in regio Hauts-de-France zijn bijvoorbeeld het museum Louvre-Lens, het Kasteel van Chantilly, de kathedraal Notre-Dame van Amiens, de belforten van Arras, Béthune, Hesdin en Calais. Neem een kijkje in de citadel van Arras gebouwd door Vauban, bewonder het schitterende kasteel van Barly, het kasteel van Olhain in het hart van Artois, maar ook het Kasteel van Rambures in Somme. Voordat uw kampeervakantie in Picardië ten einde komt, moet u absoluut nog naar de toplocaties van het herdenkingstoerisme in regio Hauts-de-France, door de WO I herdenkingsroutes te nemen (Circuits du Souvenir de la Grande Guerre), van Péronne in Somme tot Notre-Dame-de-Lorette in Pas-de-Calais. Neem ter afsluiting de tijd om de mijnstorten van het mijngebied Nord-Pas-de-Calais te bezoeken, op de UNESCO werelderfgoedlijst als levend cultureel landschap. De culturele rijkdom, en het afwisselende landschap van een gebied dat in ongeveer drie eeuwen compleet veranderd is door de mijnindustrie zal u zeker verbazen!

Recreatieparken en activiteiten voor kinderen in Picardië, regio Hauts-de-France

Als u zich met de kinderen wilt vermaken tijdens uw kampeervakantie, beloven de recreatieparken in de regio betoverende momenten met het gezin!

Op minder dan 2 uur van de camping

Het Asterix park in Plailly nodigt u uit voor een betoverende dag in gezelschap van de onoverwinnelijke Galliërs! Tijdens een dag vol avontuur gaat u van de ene naar de andere doldwaze attractie, maar er zijn ook ongelofelijke voorstellingen vol humor en speciale effecten!

Het themapark “La Mer de Sable” in Ermenonville voert de bezoeker mee naar drie verschillende werelden: de woestijnduinen en het land van de Touaregs, het Amerikaanse Far West met zijn cowboys en indianen, de tropische jungle met zijn vleesetende planten en Chikapas apen! U zal zich prima vermaken met de 30 attracties voor alle leeftijden, maar er zijn ook meeslepende voorstellingen met voltige en stunts.

Het Park Saint Paul, vlakbij Beauvais in Oise, is een groot recreatiepark van 15 hectares met meer dan 40 attracties voor het hele gezin. Op programma: sensationele attracties als Tour Descente Extrême (duizelingwekkende afdaling van een toren), Wild Train, Coaster Formule 1, draaimolens voor de kleintjes en originele voorstellingen verzorgd door een witte tijger, met geiten als acrobaten en honden als clowns!

Op 1 uur van de camping

Het Samara park in La Chaussée-Tirancourt is een uniek themapark van 100 hectares in regio Hauts-de-France, gewijd aan de prehistorie en de Gallo-Romeinse periode. Ontdek de animaties in kostuums uit die tijd, reconstructies en experimenten zodat leren zelfs leuk wordt!

In het dierenpark van Amiens zijn meer dan 400 dieren uit alle hoeken van de wereld ondergebracht, gepresenteerd in hun natuurlijke leefmilieu. Groot en klein kunnen kennismaken met de giraffen en tijgers, de chimpansees en krokodillen, Californische zeeleeuwen en Chinese kraanvogels die deel uit maken van de 85 soorten die in het park zijn ondergebracht. Op dit bijzondere terrein van 7 hectares bent u verzekerd van een exotische belevenis!

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

Als gezin, als koppel of met vrienden, breng een onvergetelijke vakantie door in een stacaravan! Camping Le Walric in Saint-Valery-sur-Somme biedt een ruime keuze aan stacaravans voor 2 tot 6 personen - met 1, 2 of 3 slaapkamers. Kampeervakanties in de open lucht om weer in contact te komen met de natuur! In een tent, caravan of camper verblijft u zo dicht mogelijk bij de natuur op een kale standplaats van ongeveer 95 m² afgebakend door heggen, op een vlakke grasgrond. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Meer info