Laatste nieuws
 

Quend-Plage

Breng tijdens uw kampeervakantie ook een bezoekje aan Quend-plage, charmante badplaats op 35 km van Le Walric, tussen de Baai van Somme en de Baai van Authie. Hier maakt u kennis met het langste strand van Le Marquenterre en zijn kilometers zand, de favoriete spot van strandzeilers; schitterende ongerepte duingebieden en uitgestrekte dennenbossen, het achterland met zijn sfeervolle dorpjes, waar de observatiepaden en fietspaden doorheen lopen...

Kennismaking met Quend-Plage-Les-Pins, en uitstapjes in het achterland

Nadat u rustig door de straten van het oude stadsgedeelte gewandeld heeft, met zijn vele huizen die beschermd zijn als “toeristisch erfgoed van de Picardische kust”, kunt u even een kijkje nemen rond de Sint-Vaast kerk van Quend, herkenbaar aan de originele, en voor de streek unieke klokkentoren. Links ziet u de kapel in laatgotische stijl, waarvan de oorsprong teruggaat naar de 15de eeuw.
Na dit bezoekje, raden we aan de stad te verlaten om het prachtige landschap te gaan verkennen tussen Quend-Plage en Fort-Mahon. De bewegwijzerde paden van Le Royon en Le Colombier bieden uitstapjes en wandelingen over zeer rustige, bosrijke paden. Zo ontdekken we het duin van Le Royon met zijn vele vogels, en vanuit Monchaux, op de weg van Quend-Plage, landschappen met boerderijen, velden en bosjes. Mocht een fietsvakantie u trekken, weet dat Quend ideaal gelegen is op de route van Le Tadorne (dorpjes van Le Marquenterre) die zich een weg baant tussen de Baai van Somme en de Baai van Authie. Zo kunt u in alle vrijheid het grootste duingebied van Noord-Europa gaan verkennen!

Een zandstrand van 15 km, puur geluk voor campers!

Een vakantie in Quend, is ook genieten van een oneindig lang strand waar de badplaats zijn bekendheid aan dankt, zeer populair onder de vakantiegangers, die er niet voor terugdeinzen om kilometers te lopen om hun handdoek op een rustig plekje te kunnen spreiden. Het strand bij het centrum van Quend is erg in trek bij gezinnen, want in de zomer is er zwemmen onder toezicht. De noordelijk- en zuidelijk gelegen stranden zijn wat wilder. Hier kunnen de watersportfanaten naar hartenlust strandzeilen!

Te zien, te doen in Quend-Plage

"Arbre et Aventure", een avonturenparcours door het bos om met de zipline te nemen en te boomklimmen, of voor wie dat durft, de sprong “Extrem Ejection” te maken die u meer dan 18 meter in de lucht lanceert!

Vissen op zee, of op het strand; een activiteit om te ontdekken samen met de kinderen, een dagje of half dagje onder begeleiding van een gepassioneerde gids.

De kleine 18 holes golfbaan “La Salamandre”, en zijn grasparcours, voor een gezellig moment met het gezin.

Een rondleiding door de bouchot mosselparken om het vak mosselkweker te ontdekken, en alles te weten te komen over dit topproduct uit de streek.

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

Als gezin, als koppel of met vrienden, breng een onvergetelijke vakantie door in een stacaravan! Camping Le Walric in Saint-Valery-sur-Somme biedt een ruime keuze aan stacaravans voor 2 tot 6 personen - met 1, 2 of 3 slaapkamers. Kampeervakanties in de open lucht om weer in contact te komen met de natuur! In een tent, caravan of camper verblijft u zo dicht mogelijk bij de natuur op een kale standplaats van ongeveer 95 m² afgebakend door heggen, op een vlakke grasgrond. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Meer info