Laatste nieuws
 

De Baai van Authie

U bent lyrisch over de Baai van Somme? Dan zal u ook als een blok vallen voor de Baai van Authie, de kleinere versie tussen Fort-Mahon-Plage en Berck-sur-Mer! Wordt “discreter” genoemd, anderen zullen “ongerepter” zeggen; hoe het ook zij, ze trekt jaarlijks evengoed bijna 500 000 bezoekers. De Baai van Authie ligt op slechts 35 km van Camping Le Walric, op de grens tussen Somme en Pas-de-Calais, en is een droomlocatie om weer helemaal bij te komen in een van de mooiste natuurgebieden van Picardië!

Een ongerepte omgeving voor een échte vakantie!

De Baai van Authie is één van vele de mondingen die uitkomt op het Picardische zeegebied, een biedt een breed scala aan kleuren en landschappen, lichtvallen en decors die net zo snel weer kunnen veranderen met de getijden, en door de seizoenen heen. Hier ademt alles rust en kalmte, en het is dan ook niet vreemd dat de baai een geweldige en onuitputtelijke bron van inspiratie was voor vele impressionistische schilders en plantenkenners als Tattegrain, Chambon, Lepic, Daubigny, Trigoulet. Tegenwoordig zijn het vooral wandelaars die hiervan profiteren tijdens de wandelingen over de vele paden en wegen, die de enkele 2 000 hectares van de baai van Authie doorkruizen. Tussen de kwelders die aan het getijdengebied liggen, beschermen de duinen de zoutwatervlakten en de dennen, duinrozen en zeerepen, de flora en fauna van de baai van Authie, die net zo kwetsbaar als bijzonder zijn. Om deze natuurlijke leefmilieus, die steeds weer veranderen met een biodiversiteit die altijd in beweging is te beschermen, valt een deel van de baai van Authie onder het netwerk "Natura 2000".

Een ongelofelijke ecologische rijkdom!

De vogelliefhebbers onder de kampeerders kunnen, met een beetje geluk en geduld, de witte ooievaren spotten die af en toe nestelen rond de Duin van Authie, in Fort-Mahon-Plage. Maar u heeft meer kans een kleine zilverreiger, kluut of slechtvalk te zien! Tussen de duinen in het noordelijke deel van de Baai en de geul van Authie zijn zeehonden vaste gasten. Bij eb vinden ze het heerlijk vertoeven op de zandbanken. Dus als u een verrekijker meeneemt, laarzen aantrekt en zo discreet mogelijk bent, kunt u ze goed zien, in het bijzonder vanaf aftakking 17 in Berck.
In de baai van Authie is tevens een grote verscheidenheid aan wilde eetbare planten te vinden, waarvan enkele goed voor de gezondheid zijn als de teunisbloem, zeealsem, zoutmelde of zeesla... De natuurgidsen zullen u leren hoe u ze kunt herkennen, en de geheimen onthullen tijdens een bijzondere rondleiding!

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

Als gezin, als koppel of met vrienden, breng een onvergetelijke vakantie door in een stacaravan! Camping Le Walric in Saint-Valery-sur-Somme biedt een ruime keuze aan stacaravans voor 2 tot 6 personen - met 1, 2 of 3 slaapkamers. Kampeervakanties in de open lucht om weer in contact te komen met de natuur! In een tent, caravan of camper verblijft u zo dicht mogelijk bij de natuur op een kale standplaats van ongeveer 95 m² afgebakend door heggen, op een vlakke grasgrond. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Meer info