Laatste nieuws
 

Uw kampeervakantie in Somme

Camping Le Walric is de ideale uitvalsbasis voor een kennismaking met Somme, en de uithoeken van dit departement met vele facetten. Of u nu komt voor een vakantie "sport en recreatie" "natuur en ontspanning" of "cultuur en geschiedenis", u komt hier volledig aan uw trekken; Somme zal snel uw favoriete kampeerbestemming worden in regio Hauts-de-France!

De Baai van Somme, één van de mooiste baaien ter wereld!

De Camping ligt in het hart van de Baai van Somme, en bijzonder natuurgebied die jaarlijks duizenden bezoekers en kampeerders trekt, op zoek naar ongerepte en betoverende landschappen. Ten zuiden van de Baai rijzen de krijtkliffen rond Ault, terwijl bij Cayeux-sur-mer uitgestrekte keien- en zandvlakten overheersen. Als u door Marquenterre gaat, zal u worden gegrepen door de grandioze duingebieden, en moerassen tot aan de horizon... Een kampeervakantie in Somme gaat uw verbeelding te boven, alsof u op het einde van de wereld bent! Het is dus geen toeval dat vele schilders en schrijvers, zoals Edgar Degas, Toulouse-Lautrec, Jules Verne of Colette hier in hun tijd gekomen zijn met hun schildersezel of notitieboekje om inspiratie op te doen. Maar de Baai van Somme trekt niet alleen artiesten...Ook duizenden trekvogels strijken hier graag neer, en het is een toevluchtsoord voor de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk. Als u de Baai oversteekt kunt u ze goed observeren, en ook de rijkdommen ontdekken van een ecosysteem dat uniek is in Frankrijk!

De baai van Authie, de "wilde" versie van de baai van Somme

Op de grens van Somme en Pas-de-Calais, op ongeveer dertig kilometer van Camping Le Walric, biedt de baai van Authie zijn bezoekers schitterende wandelingen in een ongerepte natuur, waar zich een weelderige flora en gevarieerde fauna heeft kunnen ontwikkelen. Hier vinden we de badplaatsen Fort-Mahon-Plage en Quend-Plage, maar ook één van de beste strandzeilspots in Somme. Na een verkenning van de monding van de Authie in het Marquenterre, met de kwelders (in deze streek “Mollières” genoemd), het getijdegebied en de lange rij duinen, raden wij aan het strand te verlaten om uw uitstapje landinwaarts te vervolgen, waar Somme ook veel te ontdekken heeft!

Te zien en te bezichtigen rond Abbeville

Abbeville is de hoofdstad van Picardie maritime, en ligt op de grens van de Baai van Somme. Deze Stad van Kunst en Geschiedenis is écht een bezoekje waard! Hier bezichtigen we het museum voor beeldende kunst, ondergebracht in een belfort, op de UNESCO werelderfgoedlijst; en de kapittelkerk Sint-Wulfram (Collégiale Saint-Vulfran) met zijn schitterende gevel in laatgotische stijl. Vervolg uw uitstapje richting Saint-Riquier en zijn voormalige abdij, of ga richting het kasteel van Rambures met zijn romantische park en prachtige rozentuin. In het hart van de Authie-vallei kunt u de abdij van Valloires in Argoules bezoeken; dit is de enige intact gebleven Franse cisterciënzer abdij uit de 18de eeuw! Maak ook een omweggetje meer naar het noorden, via Crécy-en-Ponthieu. En profiteer ervan om een wandelingetje te maken door het staatsbos van Crécy, het grootste bosgebied van het departement; een heerlijk groen rustmomentje tijdens uw kampeervakantie in Somme!

Op weg naar Amiens en Haute Somme

Vanaf de camping is het een uurtje rijden tot Amiens, stad die geheel terecht “Venetië van het Noorden” genoemd wordt. Absolute must is een bezoekje aan de kathedraal Notre-Dame van Amiens, de grootste van Frankrijk, de historische wijk Saint-Leu met zijn kunstgalerijen, boetiekjes en restaurants, het Huis Jules Verne waar de beroemde schrijver 8 jaar in gewoond heeft, maar ook het museum van Picardië met zijn rijke collecties, van de prehistorie tot de 20ste eeuw. Ga vervolgens door tot La Chaussée-Tirancourt waar u het Samara park kunt bezoeken, gewijd aan de prehistorische tijd in Picardië. Mocht u nog tijd over hebben, stop dan even in Froissy; hier kunt u met de stoomtrein van de "Toeristische Spoorwegen" een ritje maken door de Somme vallei, tot het plateau van Santerre!

Een vakantie in het hart van de geschiedenis van de “Grote Oorlog”, en de slag van Somme

Als u een camping in Somme als vakantiebestemming gekozen heeft, kunt u er niet omheen; de vreselijke oorlog van 14-18 heeft de 20ste eeuw getekend, en diepe littekens achtergelaten in de geschiedenis van Somme. De herdenkingsroute gaat van Péronne tot Albert, die beiden symbool staan voor de Eerste Wereldoorlog, met vele overblijfselen van wat volgens onze voorouders "La Der des Ders", de allerlaatste oorlog moest zijn: loopgraven, mijngaten, bomkraters, half bedekte steengroeven, begraafplaatsen en herdenkingslocaties...stuk voor stuk overblijfselen en eerbetonen aan alle soldaten die gedood zijn tijdens deze 4 jaar durende oorlog. Een bezoekje waard zijn het Canadese Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial, het grootste van het westelijke front, met het grootste nog bewaard gebleven slagveld met loopgraven, het oorlogsmuseum van Péronne, de Franse herinneringskapel in Rancourt, de Thiepval memorial to the missing, het Britse eerbetoon aan 73 000 vermisten in Thiepval, de indrukwekkende Lochnagar Crater in Ovillers-la-Boisselle, en niet te vergeten het museum Somme 1916 in Albert...

Mocht u meer informatie willen over de toeristische locaties en voornaamste bezienswaardigheden van het departement, dan staat het team van Le Walric voor u klaar. Maar bekijk eerst onze stacaravans en kampeerplaatsen op onze camping in Somme, en boek uw vakantie in Saint-Valery!

 
Campingaanbod in Saint-Valery-sur-Somme

Ontdek onze accommodaties

Als gezin, als koppel of met vrienden, breng een onvergetelijke vakantie door in een stacaravan! Camping Le Walric in Saint-Valery-sur-Somme biedt een ruime keuze aan stacaravans voor 2 tot 6 personen - met 1, 2 of 3 slaapkamers. Kampeervakanties in de open lucht om weer in contact te komen met de natuur! In een tent, caravan of camper verblijft u zo dicht mogelijk bij de natuur op een kale standplaats van ongeveer 95 m² afgebakend door heggen, op een vlakke grasgrond. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Meer info